top of page

Kesä-ÄMMÄ.

Kesä-Ämmä käyttöön – free of charge!

 

Tarvitseeko tekemätön työ loman ajaksi tekijää?

Kaipaatko kesähenkeä asiakaspalveluun tai ravistelijaa työpaikkasi luovuudelle? Ota Kesä-Ämmä hommiin!

Nyt alkaa rokkenroll, ajattelin tammikuussa, kun jäin palkkatöistä freelanceriksi ja yrittäjäksi. No, niin alkoikin: koronakaaos, joka rokkasi maailmaa vaan vähän väärään suuntaan, ja supisti työkeikkani minimiin, aika lailla olemattomiin.

 

Toiminnan ihmiset tietävät: kamalinta on olla turhan panttina, kun voisi tehdä vaikka mitä ja antaa maailmalle paljon! 

 

Olen tässä miettinyt aikani kuinka toimisin. Odotanko, että maailma muuttuu, vai olisinko sitä valmis itse omalta kohdaltani ja muille muuttamaan? On ollut neuvotonkin olo, kun ei tiedä mitä voisi tehdä ja mihin mennä – mutta sitten törmäsin vanhaan kuvaani muistaen oman viisaan vinkkini:

img_4736.jpg

Kun ei tiedä mitä tehdä, kannattaa hyödyntää kaikki se, joka just nyt on: minulla on luova ja kekseliäs pää sekä kyky heittäytyä ja valtava virta – ja sinulla saattaa olla just nyt tarve jeesille! 

 

Haluan tehdä töitä ja olla jollekin hyödyllinen, ja nyt kun on minulla on vähän rauhallisempaa, sinä saatat saada Kesä-Ämmän, siis minut, maksimissaan kahdeksi viikoksi kesätöihin: free of charge (eli ilmaiseksi)! 

Kesä-Ämmä on vähän niinkuin Puuha Pete, se hoitaa kaiken! Työ voi olla mitä tahansa lapsille kirjojen lukemisesta kalan perkaamiseen, yritysten asioitten hoitamiseen tai mediasisältöjen tekemiseen. No okei, kolme rajoitetta on: olen maailman paras palaneen ruoan kokki (Savoyhin ei siis kannattane töihin kysellä), en osaa laskea matematiikkaa (tähän laariin on kaadettu kaikki luovat ja kielelliset lahjat, niin ei jäänyt matematiikalle tilaa) enkä voi leikata nurmikkoa, koska mulla on maailman kamalin heinä- ja nurmikkoallergia. Muuten hoituu homma kuin homma, ja  vain mielikuvitus ja työpaikkasi tarve ovat rajoina.

 

Kun nyt olet jo nettisivuillani, kannattaa kurkistaa tarkemmin myös siihen, mitä parhaimmillani osaan – sillä koko repertuaarini on nyt tarjolla! 

 

Mitä mielenkiintoisempi homma, sitä takuuvarmemmin raportoin siitä myös someverkostoissani.

 

Laita minulle17.6.20 mennessä sähköpostiini maija(at)ilmoniemi.com viesti, jossa kerrot selkeästi mistä työstä on kyse, ja millainen max. kahden viikon pestini ja sinä aikana toteutettava työsuorite olisi. Työ voidaan toteuttaa kesä-elokuun aikana.

 

Työkuviot sekä ilmaisen työn tarkka määrä sovitaan kesätyönanatajan kanssa erikseen. Jollei toisin sovita jatkosta, kyseessä on vain tämä maksimissaan kahden viikon projekti jollekin. Riippuen siitä, miten tämä ilmoitus toimii ja toimiiko lainkaan, valitsen mihin tehtävään tai mahdollisesti pariin voisin tarjota osaamiseni ja auttavat käteni. Jos jotain järjettömän hienoa tulee vastaan, toimin heti, joten nopeat syövät hitaat. Ja jos mitään ei tule... no, mahdollisuutta ei voi menettää!

Mikäli työ tarkoittaisi jonnekin kotikulmiltani pääkaupunkiseudun ulkopuolelle lähtemistä – mikä on minulle täysin mahdollista, suorastaan innostavaa – silloin majoitukset ja matkakustannukset on ”työnantajani” maksettava.

 

Antaa palaa, mitä enää odotat! 

 

<3 Ämmä, jota on kyllä Maikki-Makkaraksi ja Isomahaksikin kutsuttu, joten arvaat varmaan, miksi olen mieluummin ylpeästi Ämmä – isolla äällä ja ihan vaan nimeni etukirjaimen mukaan. 

 

 

Ps. Ymmärrätte varmasti, että tämä tarjous ei koske heitä, jotka ovat minua työllistäneet viime aikoina ja joiden verkostoissa olen jo mukana. Ihan oikeasti olen sitä mieltä, että jokaiselle osaajalle on maksettava palkkaa, ja itse olen tehnyt valtavan työn kasvattaakseni osaamiseni kunnon rahan arvoiseksi – mutta just nyt tämä hauska heittäytyminen voi olla tie johonkin jännittävään uuteen juttuun tulevaisuudessa, ja siksi sen tekemisen arvoinen. 

Toimi näin: 

AJATUS SUPERSANKAREISTA.

Tärkeintä on, että viitsii. On niin helppoa sanoa, ettei pysty tai kykene tai voi, kun tuntematon pelottaa. Kun ei ole aivan varma tai kun toiset kuiskivat vieressä, että onkohan tuossa nyt järkeä – kun ei vaan viitsi yrittää ja kokeilla. On niin paljon helpompaa jättää tekemättä. Vaikka saattaakin olla, että matkan varrella löytyy uusi supersankari. Saattaa olla, että matkan varrella itsestä paljastuu Supersankari.

 

Jos vaan viitsii. Jos vaan päättää.

bottom of page