top of page

Parhain puhuja on inhimillinen ihminen. Se, mitä emme usein anna itsestämme kuulua – haavoittuvuus ja virheellisyys – yhdistävät ihmisiä ja tekevät puhujasta mielenkiintoisen.  Unohtumattomin kosketus syntyy silloin, kun häpeilemättä pistää itsensä likoon ja heittäytyy ihmisten eteen vailla verhoja.

 

Puhujalle tärkein työkalu on korva, ei suinkaan suu. Pysäyttävin puhe syntyy aistit auki – kun antaa äänettömyyden puhua ja heittäytyy hetkeen. Puhe on parhaimmillaan pieni havainto, josta aukeaa ajatus.

 

 

Kun radiojuontajana teen päivittäin paljon pikku-puheita, olen oppinut, että minuttiinkin saa mahtumaan kokonaisen maailman. Puhuja on yleisön palvelija ja hänen tehtävänsä on pysäyttää kuulija oivaltamaan. Kosketus on aitoa kohtaamista; vain ollessaan aidosti läsnä voi tavoittaa toisen.

Puhe on kokemus. Maailma on täynnä tietoa, mutta kokemus on ehtymätön, aina uusi ja ainutlaatuinen. Puheella voi auttaa toisia – juuri siksi minä olen puhuja!

0Q3A7638%20(1)_edited.jpg

PUHUJAN
TÄRKEIN TAITO
ON OLLA HILJAA
.

"Ilo, inspiraatio ja innostus

yleisössä syntyvät, kun puhuja uskaltaa olla inhimillinen ihminen – ja muistaa, että jokainen yleisössäkin on sellainen.”

 

–Maija Ilmoniemi, puhuja

 

 

Tällä videolla näet ja kuulet ajatuksiani puhumisesta.

Maija Ilmoniemi puhujana.

Maijan jälkeen jää aina vana innostusta, iloa, ja inspiraatiota – kasa kuplivaa energiaa. Hänen mukanaan kulkevat kokeilunhalu, uudet ja oivaltavat näkökulmat sekä persoonallinen tapa tuottaa puheenaiheita. Hänen puheenvuoronsa ovat koskettavia, toimintaan ohjaavia ja käytännönläheisiä havaintoja ihmisyydestä, työyhteisöistä ja johtamisesta. Ne tarjoavat työkaluja ja oivalluksia hyödynnettäväksi heti arjessa olipa kyseessä niin yksilö kuin työyhteisö.

 

Toimittajan työ ja koulutus valtiotietieilijänä takaavat, että Maija omaksuu uutta nopeasti ja pystyy puhuttelemaan erilaisia yleisöjä. Yrittäjänä ja entisenä työnantajana Maija tuntee bisneksen logiikan ja puhuu sen kieltä. USA:ssa asutut vuodet takaavat hänelle natiivitason englanninkielen, ja hänen puheenvuoronsa ovat toteutettavissa myös englanniksi.

 

Yksilöille

 

Maijan motivaatio- ja inspiraatiopuheenvuorot käsittelevät muun muassa toivoa, hyviä tekoja ja rohkeutta. Työpajoissa kehitetään kehitetään yksilöiden kykyä yhteyteen itseensä ja muihin.

 

Työyhteisöille

 

Työpajat ja puheenvuorot käsittelevät muun muassa myötätuntoista työyhteisöä, turvallista vuorovaikutus-kulttuuria ja yhteyden viestintää.

Tällaisissa teemoissa voit pyytää minut puhumaan.

WhatsApp Image 2019-02-19 at 15.47.52.jp
MOTIVAATIO

Yksin mutta ei yksinäinen

tarjoutuu tilaisuus turvallisessa ympäristössä kohdata itsensä ja kehittää kykyä olla yksin kokematta yksinäisyyttä.

Lue lisää
9789511352648_edited.jpg
MOTIVAATIO

Yksinäinen

Yksinäisyys on iso ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Miksi olemme niin yksinäisiä?

WhatsApp Image 2019-02-19 at 15.47.52(1)
MOTIVAATIO

Turvallinen vuorovaikutus

Etätyö muuttaa työyhteisön vuorovaikutusta. Kuinka ylläpitää luovuutta ja työssäjaksamistasta ja helpottaa yksinäisyyttä yksin työskennellessä? Miten vahvistaa kykyä olla yksin? 

Lue lisää
kalastajanapulainen.jpg
MOTIVAATIO

Rohkeus on rehellisyyttä

Mitä tapahtuu, kun ihmisiä työllistävä yrittäjä jättää yrityksensä ja päätyy lopulta kalastajanapulaiseksi Pohjois-Norjaan

Kysy lisää
myötätuntoinen viestintä.jpg
MOTIVAATIO

Myötätuntoinen viestintä

Maailma tuntuu olevan kaaoksessa; ihmisten vuorovaikutuksesta näyttää tulleen erilleen työntävää äärilaitojen taistelua. Miten kehittää turvallisen vuorovaikutuksen kulttuuria sekä rakentaa myötätuntoa ja psykologista turvallisuutta?

Lue lisää
teak1.jpg
TYÖPAJA

Ilmaise itseäsi

Asiakkaalle räätälöity ilmaisutaitokoulutus.

Kysy lisää

AJATUS JÄRJESTÄ.

 "Ilman järjettömyyttä ei olisi järkeä, eikä ilman järkeä järjettömyyttä.

Kun kokee elämän äärilaidat ja kykenee näkemään ne yhtä aikaa, toistensa välttämättöminä kumppaneina, voi löytää järjen järjettömyydessä. Järjettömyyden järjessä. Merkityksen merkityksettömyydessä. Merkityksettömyyden merkityksessä.

Silloin voi ymmärtää elämää."

bottom of page