top of page
Search
  • Writer's pictureMaija Ilmoniemi

Etätyölomalla ajatuksen vapautta ja luovuuden virtaa

Ajat ovat kummalliset, mutta yhden uuden ihanan ilmiön tämä jo vuoden jatkunut poikkeuselämä on tuonut: etätyölomat. Ihmiset suuntaavat nyt tekemään töitä erilaisiin ympäristöihin, sillä se on monille mahdollista ihan ensimmäistä kertaa elämässä.


On tunnustettava, että minulla seinät ovat meinanneet kaatua päälle viime aikoina. Olen kolunnut kaikki kulmat kotonani ihan loppuun, yrittänyt tehdä töitä eri kohdissa kämppääni, sohvalla, keittiössä, makuuhuoneessa, ja alkuvuodesta alkoi tuntua, että luovuus on puristettu aivan nolliin näissä neliöissä.


Minulle keskeisimpiä luovuuden lähteitä ovat luonto ja liike. Kaupunkielämä on välillä kamalaa, kun luontoon ei pääse helposti. Siksi olin valtavan innostunut saadessani kutsun etätyölomalle Savoon!


Vietin viikon Leppävirralla Niemilomien herttaisessa mökissä keskellä ihanaa metsää. Olin ottanut tavoitteekseni saada itselleni ilmaa, tilaa ja luovuutta, sekä konkreettisesti luonnostella ajatuksia uutta mahdollista kirjaani varten. Hienointa tässä reissussa oli se, että pääsin suoraan mökin ulko-ovesta keskelle lumista metsää. Päiväni kulkivatkin siten, että milloin tahansa ajatus alkoi jumittaa, pistin pääni ulos ovesta; joskus vain lyhyeksi hetkeksi ja joskus lähdin lumikenkäretkelle.


Viikko oli kylmä, mutta miten virkistävää onkaan keskellä työpäivää päästä ulos ja virkistää mieltä. Ja luonnon ympäristössä luovat ideat todellakin ovat rajattomia. En osaa sanoin kuvailla sitä, miten paljon uutta ajateltavaa saa, kun hetkeksi vaihtaa elämänpiiriään toiseen. Uusien näkökulmien löytäminen ja maailman katsominen erilaisista vinkkeleistä on erityisesti kirjoittajalle todella tärkeää.

Eräänä aamuna Yle tuli haastattelemaan minua mökkiini etätöistä, yksinäisyydestä ja kirjoittajan arjesta. Kuulet haastattelun toisen osan tämän linkin takaa!

Ja sattuipa tällä reissulla sellainenkin hauska juttu, että eräänä aamuna puhelimeni soi, ja minulle tarjottiin todella mielenkiintoista kirjamaailmaan liittyvää projektia tälle vuodelle. Siitä lisää myöhemmin.


Minun viikkoni Niemilomilla Varkaudessa kruunautui viikonlopun joogaleiriin, joka satuttiin järjestämään juuri sopivasti minun vierailuviikollani. Oli ihanaa, että tällaisen rauhallisen ja yksin vietetyn viikon jälkeen sai kohdata myös toisia ihmisiä, ja virkistää kehoa ja mieltä myös joogaten.


Virkistys ja uusi energia jäivät käteen tältä reissulta ehdottomasti. Ehkäpä nyt hetken taas jaksaa omia kotinurkkia ja poikkeusaikojen työnteon arkea.


Tämän mahdollisuuden etätyölomaani tarjosi Nimilomat ja Maallemuutto-hanke.


Tämä Niemilomien mökki toimi viikon etätyöpaikkanani.Kirjoittamisen ohella työstin myös esitteitäni.


Lumikenkäilystä tuli ehdoton suosikkini. Mikä energiavirtaus kun näillä vetää lumisia metsiä!


Maisema mökin rannasta. Jo pelkästään tämän tuijottaminen antoi uusia ajatuksia.


Luontopolun varrella tämä teksti kolahti kovaa ja pysäytti minut pohtimaan monia asioita. Miten upeasti tämä onkaan sanottu!Radio Suomen haastattelussani Ylen toimittaja Jukka Eskanen.


Matkalla joogaretriittiin. Takana Niemilomien ihana päärakennus.


Joogaretriitin veti upea joogaohjaa Minna Hämäläinen.

Commentaires


bottom of page