top of page
Search
  • Writer's pictureMaija Ilmoniemi

Juontaja luo virtuaalitapahtumasta läsnäolevan

Olen iloinen, että virtuaalitapahtumat on otettu avosylin vastaan, kun poikkeuksellinen koronavuosi pakotti tapahtuman tekijät muuttamaan tapahtumatuotantojen totuttua toteutuksen tapaa! Olemme nähneet vasta pienen vilauksen verkossa toteutettavien tapahtumien potentiaalista. Ala kehittää uusia mahdollisuuksia vauhdilla – tapahtumat ovat tv-tason show-elämyksiä.


Virtuaalimuodossa juontajan rooli tapahtuman kertojaäänenä on muuttunut. Nyt juontaja kannattelee tapahtumaa kameran edessä ja hänen on ymmärrettävä suoran lähetyksen sekä monikameratuotannon logiikka. Häneltä vaaditaan ainutlaatuista kykyä loistaa läpi ruudun: juontajan on tavoitettava katsojat karismallaan sekä saatava heidät viihtymään sekä tuntemaan läsnäolo ja energia etäälläkin.


Kun tapahtumat ovat siirtyneet verkkoon, juontaja on kuin uutisankkuri tv-showssa – kameran läpi karismallaan katsojat tavoittava kertoja.

Olen onnekas, sillä monipuolinen työkokemukseni vastaa täydellisesti tähän tarpeeseen: olen niin broadcast-median kuin tapahtumien ammattilainen – toimittaja ja viihdyttäjä samassa paketissa. Innostavinta työssäni on tehdä jokaisesta tapahtumasta ainutkertainen ja erityinen kokemus.Minulle yksi vuoden 2020 merkittävimmistä työtilaisuuksista oli juontaa tämä kaksipäiväinen kansainvälinen tapahtuma, RecoTech. Työ oli innostavaa, vaikka vaativaa: yhteensä 16 tuntia suoraa lähetystä kahden päivän ajan, jossa esiintyjät olivat joka puolelta maailmaa!


Kuvat: Alexandra Jokinen/RecoTech Finland

bottom of page