top of page
Search
  • Writer's pictureMaija Ilmoniemi

Ostamalla Yksinäisen osallistut yksinäisyystyöhön – kirjan myynnistä lahjoitus Lähde liikkeelleKirjailija Maija Ilmoniemi lahjoittaa kirjailijapalkkiostaan euron myytyä kirjaa kohti Lähde liikkeen yksinäisyystyöhön. 

Lähde kokoaa eri toimijoita ja yksilöitä yhdistämään voimansa yksinäisyysongelman helpottamiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Lähde ei ole organisaatio, vaan brändi, ja kirjasta lahjoitetut rahat menevät lyhentämättömänä oikeiden ihmisten oikeaan toimintaan.

Yksinäisellä ei usein ole ketään, jonka puoleen kääntyä. Toivon kipinöitä täytyykin olla tarjolla kaikkialla. Ne ovat pieniä hyviä tekoja sekä kohtaamisia, ja näiden mahdollistamiseen ohjautuu Yksinäinen-kirjalla kerätty lahjoitus: se suunnataan konkreettisiin tekoihin. Joka kuun 10. päivä on Lähde-päivä, jolloin nähdään, kuullaan ja kohdataan heidätkin, jotka jäävät arjessa helposti yksin. Silloin tavataan naapureita, tarjotaan kahvia koko työporukalle, viedään vanhuksia kävelylle, järjestetään lasten liikuntatapahtumia ja paljon muuta.

Yksinäisyys on yhteinen vastuu

Helpotuksen löytäminen yksinäisyyteen koskee meitä ihan kaikkia. Yhteinen, arjen myötätunto on olennainen ratkaisu yksinäisyyteen – se on asenne, jossa haluamme kulkea kohti toisiamme ja luoda yhteyttä ihmisten välille. Tärkeintä ovat päivittäiset valinnat ja teot, joilla myötätunto tulee näkyväksi.

"Kirjan kirjoittamalla voin auttaa muita ymmärtämään yksinäisyyttä ja antaa sen ratkaisuihin työkaluja, mutta yksilönä voin tehdä vielä enemmän. Haluan konkreettisin teoin olla rakentamassa yhä myötätuntoisempaa yhteiskuntaa. Lähteessä arvostan sen innovatiivisuutta ja tavoitetta kannustaa kaikkia ihmisiä liikkeelle. Lähde on tuore toimija, joka luo hanke- ja kampanjapohjaisen yksinäisyystyön rinnalle jatkuvuutta. Tämä on minulle tärkeää, sillä yksinäisyyden ratkaiseminen on pitkäjänteistä työtä. Toivon, että Yksinäinen saa myös sinut sysäytymään toimintaan ja tekemään tekoja toisia kohti!"


–Maija Ilmoniemi


ความคิดเห็น


bottom of page