TÄÄLTÄ TULEN!

Tarinani on sellainen sitkeydestä.

 Elämäni muuttui sillä hetkellä, kun tajusin, että minulla ei ole mitään menetettävää. Olin rahaton, koditon, työtön, rakkaudeton. Silloin vasta ymmärsin, että nyt kaikki on mahdollista.

 

Alkoi uskomattomin seikkailu, joka opetti yhden asian: Se, joka tarttuu toimeen ja hyppää rohkeasti, voi vain voittaa. Jokainen häviö ja epäonnistuminenkin on voitto, sillä ne kertovat siitä, että onpahan tullut elettyä. 

Katso tästä videosta, mitä haluaisin kanssasi tehdä. Ja lue tuosta alta, millaisen polun olen kulkenut tähän päivään...

ELÄMÄNI AIKAJANA

1981

Synnyin

  Kauan en kapalossa viihtynyt. Ensin opin laulamaan, sitten puhumaan, ja ah, kun sain jalat alleni, se oli menoa.

1987

Sello

6-vuotiaana sain käteeni sellon. Siitä tuli paras ystäväni vuosiksi.

1988

Kouluun

Elämäni muuttui, kun tapasin Raija-openi. Hän tutustutti minut kirjoittamiseen ja teatteriin. Luovuuttani tuettiin valtavasti kouluaikojeni keskeisimpinä vuosina. 

 

1980- ja 90-luvut

Lapsena muutimme paljon paikasta toiseen. Uusiin paikkoihin asettuminen ja porukoihin sopeutuminen on paras lahja, jonka olen saanut: se teki minusta sosiaalisen ja sopetutuvaisen. Se on myös tehnyt minusta ihmisen, joka tarvitsee liikettä ja uusia haasteita elämään jatkuvasti. 

 

1998

Vaihto-oppilas

Vietin vuoden vaihto-oppilaana Las Vegaisssa Yhdysvalloissa. Mikään ei ollut sen jälkeen entisensä; minusta tuli kansainvälinen ja itsenäinen nuori aikuinen. Veri alkoi vetää maailmalle.

2000

Ylioppilas

Oppilaskunnan puheenjohtajana kirjoitin ylioppilaaksi Jyväskylän Normaalikoulusta.

2000

Eka työ Radiossa

Opiskelu Jyväskylän kristillisen opiston viestinnän linjalla auttoi minua saamaan ensimmäisen työni radiossa. Legendaarinen Radio City ja aamuohjelman apulaistuottajan tehtävät odottivat!

2002

Valtiotieteiden ylioppilas

Valtiotieteellisen tiedekunnan ovet viestinnän laitoksella Helsigin yliopistossa aukesivat! Elämäni kovin suoritus, sillä vain 4% hakijoista sai opiskelupaikan.

2005

Valtiotieteiden maisteri

Valmistuin ennätysajassa Valtiotieteiden maisteriksi. 

2007

Yrittäjäksi

Hetken valmistumisen jälkeen viestintätoimistomaailmassa työskenneltyäni perustin vain 26-vuotiaana oman viestintäyrityksen, Paraplyn. Parhaimmillaan se työllisti viisi ihmistä.

2009

Kirjailijaksi

Yrittäjyys oli opettavainen ja kiehtova matka, niinpä kirjoitin kirjan opiksi muille kaltaisilleni.

2012

Käännekohta

Tajusin, että luovuus sisälläni ja halu olla itsenäinen artisti olivat niin suuret, että jätin yritykseni ja hyppäsin tyhjän päälle. Aloin bloggariksi Hidasta elämää -sivustolla ja kerroin muutostarinaa kohti uutta alkua. 2013 starttasin oman blogini MaiLfen.

2012

Teatterikorkeakouluun

Pääsin Teatterikorkeakouluun opiskelemaan näyttelijäntyön perusopintoja.

2012

Ruotsi

Muutin Ruotsiin ja työskentelin ruotsalaisessa media-alan yrityksessä.

2014

Norja

Alkoi elämäni hurjin seikkailu: muutin pieneen kalastajakylään ja aloin tyoskennellä kalastajan apulaisena.

2015

Freelancerina

Palasin Suomeen ja jatkoin jo 2012 perutamassani yrityksessä freelancerina media-alalla, tv-tuotannoissa, juontajana ja some-experttinä sekä ääninäyttelijänä ja dubbaustöissä.

2016

Urheiluonnettomuus

Jalkani pamahti pahasti, ja polvivamma leikkauksineen kaatoi minut sänkyyn kuukausiksi. Jouduin pysähtymään.

 

2017

Kuopio

Pysähtyminen on edellytys liikkeeseen. Minut stoppi sänkyyn auttoi ymmärtämään, että omia rajojaan on rikottava kerta toisensa jälkeen. Minulle rajat tarkoittivat tuolloin maantieteellisiä: Muutin työn perässä Helsingistä Kuopioon. Näin mahdollisuuden kehittyä rakastamassani työssä aamujuontajana ja toimittajana.

2018

Helsinki

Sitten koitti aika palata takaisin kotiin Helsinkiin, kun sain kutsun jatkaa töitä Radio Suomessa juontajana, toimittajana ja tuottajana. 

2020

​Voidakseni loistaa kanssasi parhaalla tavalla, vuosi 2020 toi uuden suunnan, ja palasin taas yrittäjäksi ja freelanceriksi. Juonnan radiossa, tapahtumissa, tv:ssä ja kirjoitan syksyllä 2020 ilmestyvää kirjaani – vain muutamia mainitakseni.  

Please reload

AJATUS KYLÄHULLUSTA.

”Kylähullu on ihminen, jonka käyttäytyminen ja olemus poikkeavat sosiaalisen yhteisönsä normistosta. Poikkeava elämäntapa, pukeutuminen, erikoislaatuiset teot tai ajatukset ovat tehneet henkilöstä kylähullun, ja siten yhteisön kiinnostuksen ja kertomusten kohteen. Kylähullu on myös Koijärven kylien alueen lehti. Katso myös sana ”Neurodiversiteetti", jolla viitataan ihmiskunnan neurologiseen monimuotoisuuteen. Termi on johdettu biodiversiteetistä eli biologisesta monimuotoisuudesta, jota pidetään yleisesti arvokkaana ja hyödyllisenä asiana.” 

© 2018 Maija Ilmoniemi

 

maija@ilmoniemi.com

+358 40 5133781

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon