top of page

Juontaja on taikuri, kapellimestari – ja palveluammatissa. Hänen mielessään on aina ensimmäisenä yleisö, ja sen pitäminen kartalla kaiken kulusta, innostaminen sekä pysäyttäminen sanoman äärelle hänen työnsä. 

 

Juontaja on shown sielu, onpa kyseessä tapahtuma tai juontotyö mediassa. Homma saattaa vaikuttaa helpolta hölöttämiseltä, mutta kulissien taakse kätkeytyy kuitenkin paljon kiehtovampi maailma. 


Juontajan juontajan työ on omalla energiallaan johtaa tilanteita ja tapahtumia. Hänen osaamisensa lunastetaan yleisön edessä, mutta tarkoin työ tehdään ennen kuin kukaan kuulee. Se on työtehtävien valmistelua mutta myös muuta: oman osaamisen kartuttamista ja hyvinvoinnin ylläpitämistä, sillä juuri nuo pienimmätkin nyanssit punnitaan astuessa kehään. Juontaja antaa yleisölleen itsensä kaikkineen.

Kerta toisensa jälkeen on sisäistettävä uutta asiaa nopeassa temmossa sekä asettuttava erilaisiin kokonaisuuksiin luontevasti ja kiteytettävä niistä yleisölle ymmärrettävää ja innostavaa ajateltavaa. Se on ihanan innostavaa ja haastavaa – ja juuri siksi minä rakastan tätä työtä!

Maija Recotech photo by Alexandra Jokine

JUONTAJA LUO

LÄSNÄOLON JA TUO TARINAN LÄHELLE. 

"Juontajana etsin jatkuvasti uusia tapoja ihmisten koskettamiseen sekä liikuttamiseen oivaltavalla tavalla. Työssäni olen viihdyttäjä, jonka mukana kulkevat ilo, innostus ja inspiraatio.

 

–Maija Ilmoniemi, juontaja

 

 

Tällä videolla näet ja kuulet ajatuksiani juontajan työstä.

Maija radio- ja

tv-juontajana.

Juontajan kovin – ja kaunein – koulu on lähetysvirtaradion aamulähetys ja olen valtavan onnekas vuosistani tuossa työssä. Nopea tempo, jatkuva reagointi uutistapahtumiin ja mukautuminen muuttuviin tilanteisiin opettaa joustamaan, improvisoimaan ja nopeassakin tilanteessa rakentamaan selkeitä puheenaiheita. Se vaatii ensiluokkaista yleistiteoa ja kykyä kiteyttää monimutkaisia ilmiöitä helposti ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi. Se tarvitsee taitoa luoda pienistäkin asioista puheenaiheita ja pysäyttäviä tarinoita. 

Radiojuontajana olen artisti ja viihdyttäjä sekä mielipidevaikuttaja journalistisella taustalla. Monipuolisuuteni takaa ainutlaatuisen intensiteetin, ja tätä kykyä toivon voivani hyödyntää jatkossa vielä enemmän; liikkumaan syvällisestä pohdinnasta päivänpolttaviin ilmiöihin ja edelleen huumoriinkin pitäen näin kuulijan oikealla tavalla otteessani ja tarjoten hänelle aina ajateltavaa.

Toimin juontajana broadcast-mediassa. Tällä hetkellä työskentelen juontajana Radio Novassa. Aiemmin olen ollut juontajana mm. Radio Suomessa Yleisradiossa. Olen tottunut esiintyjä radion lisäksi kameran edessä. 

 

Kuuntele tästä nettisivujani varten tekemiäni spiikkinäytteitä.

PulleroMaija Ilmoniemi
00:00 / 02:00
Hyvät teotMaija Ilmoniemi
00:00 / 02:49
HäpeäMaija Ilmoniemi
00:00 / 03:00
Petra OlliMaija Ilmoniemi
00:00 / 02:21

Maija tapahtumajuontajana.

Työskentelen myös tapahtumajuontajana sekä moderaattorina ja fasilitaattorina. Isot gaalat kiehtovat minua, mutta usein upeimman jäljen jättävät pienimmät intiimit tilaisuudet.

Mukaudun erilaisiin tilanteisiin ja tilaisuuksiin joustavasti sekä yhdistän sulavasti asian ja viihdyttämisen. Toimittajan työ ja koulutus valtiotietieilijänä takaavat, että kykyni omaksua monimutkaisiakin aihealueita on ensiluokkainen. Sisäistän uutta nopeassa temmossa ja pystyn asettumaan erilaisiin kokonaisuuksiin luontevasti ja sekä kiteyttämään niistä yleisölle ymmärrettävää ja innostavaa ajateltavaa.

 

Yrittäjänä ja entisenä työnantajana tunnen myös bisneksen logiikan ja puhun sen kieltä. USA:ssa asutut vuodet takaavat minulle natiivitason englanninkielen, ja työskentelen sillä sujuvasti. Osallistun tarvittaessa tilaisuuden rakentamiseen myös strategisesti ja voin niin itsenäisesti kuin yhdessä asiakkaan kanssa osallistua tapahtumien ja juontojen käsikirjoittamiseen.

 

Puhujana jätän unohtumattoman muistijäljen: kupliva energiani on ainutlaatuista, enkä jätä ketään yleisössä kylmäksi. Nautin asioiden tekemisestä totutusta poiketen ja etsin juontajana jatkuvasti uusia tapoja ihmisten koskettamiseen sekä liikuttamiseen oivaltavalla tavalla. Varmistan kaikin mahdollisin tavoin, että aika, joka kanssani vietetään pysyy yleisön mielessä pitkään tapahtumien jälkeen – valo, jonka tuon mukanani on laatuni merkki ja sen tae.

Tsekkaa töitäni tästä

Lisää työnäytteitäni löydät sivulta "Tutustu työhöni"

RecotechNovember 2020_Pictures by Alexan
JUONTAJA

RecoTech 2020

Kaksipäiväinen kansainvälinen rakennusalan virtuaalitapahtuma.

Lue lisää
Maijajuontaa2.JPG
JUONTAJA

WLH Awards

Kansainvälinen World Luxury Hotel Awards -palkintogaala Rovaniemellä Santaparkissa. 

ASMONLINE20-TuulaYlikorpi-6217.jpg
JUONTAJA

Assembly Online 20

E-urheilun ja pelaamisen klassikkotapahtuma, juontajana online-tv-lähetyksessä.

Lue lisää
LIB-88.jpg
JUONTAJA

Naistenpankki

Naistenpankin ja LIB Ladies in Business -verkoston hyväntekeväisyysgaala hotelli Kämpissä.

46CFEA31-C959-4BF5-B28E-4E25D1558E42.jpe
JUONTAJA

Monikameratuotanto

Kansainvälisen suuryrityksen iso virtuaalitapahtuma. Studiot kolmessa maassa, minä päästudiolla Helsingissä.

Lue lisää
IMG_5540.jpg
JUONTAJA

Lahti 2017

Juontajana Lahti 2017 pohjoismaisten hiihtolajien mm-kilpailuissa. 

AJATUS HEHKUSTA.

 ”Can’t stop, comin’in hot, I should be locked up right on the spot. It’s so on right now!”

bottom of page