top of page

Taidokkain toimittaja synnyttää yleisössään oivalluksen ja saa sen liikkeelle. Toimittajan tehtävä on kulkea uteliaana kohti tarinoita, joiden tarvitsee tulla kuulluksi ja väsymättä varmistaa, että ihmiset saavat oikeaa, luotettavaa ja tarkkaa tietoa maailman moninaisuudesta. Uteliaisuus ja kiinnostus kaivaa esiin jotain uutta ja mullistavaa, valottaa tarinoita tapahtumisen takaa on toimittajan elämän eliksiiri.

 

 

Toimittajana olen heittäytyvä, inhimillisten ilmiöiden ja ihmisen tutkija. Haluan tuoda esiin ääniä ja ajatuksia, joista usein vaietaan. Toimittajuus on minulle mahdollisuus muuttaa maailmaa.

Parhaimmat jutut saan syntymään, kun asetan itseni alttiiksi, vaarankin äärelle. Mediakentällä olen kuin naispuolinen vastine armaneille, peltseille ja duudsoneille, sellainen suuri seikkailija omalla mausteellani höystettynä – siis syvällä ajattelulla ja itseäni säästelemättömällä heittäytymisellä. 

IMG_6840.JPG

UTELIAISUUS ON

TOIMITTAJAN

TÄRKEIN POLTTO-

AINE.

"Innostun voidessani ilmaista asioita totutusta poikkeavalla tavalla ja pysäyttää yleisön tai lukijan pohtimaan pienimpienkin oivallusten äärelle.”

 

–Maija Ilmoniemi, toimittaja

 

 

Lähinnä sydäntäni on broadcast-media. Tällä hetkellä työskentelen juontajana Radio Novassa. Olen työskennellyt myös mm. Radio Suomessa Yleisradiossa. Minut on tietysti tehty kameran eteen ja mikrofonin varteen. Seuraava askel on oma tv-ohjelmien sarja, ja siinä on yksi suuri unelmani, jota kohti kuljen.

Kirjoittavana toimittajana työskentelen erityisesti haastavampien henkilöjuttujen ja ilmöiden kanssa sekä tutkivana toimittajana.

 

Kirjoittajana olen vaikuttaja. Minua kiehtovat isot yhteiskunnalliset aiheet inhimillisen ihmisen näkökulmasta. Hyvä esimerkki tästä on kirjoittamani kirja Yksinäinen (Otava 2020).

 

Tällä videolla näet ja kuulet ajatuksiani sanasta.

Tsekkaa töitäni tästä

Lisää työnäytteitäni löydät sivulta "Tutustu työhöni"

KoSI-valmis-valkoinen-facebook_Facebook.
TOIMITTAJA

KoSi Talks

Keskusteluohjelma perustamalleni sinkkujen ja yksinelävien yhteisölle.

rush_7.jpg
TOIMITTAJA

Yksinäisyys

Minidokumentti yksinäisyydestä ja sen ratkaisuista.

teemumaija.jpg
TOIMITTAJA

Miksi pitää nauraa?

Tapasin stand up -koomikko Teemu Vesterisen ja aloimme nauraa.

IMG_0009.jpg
TOIMITTAJA

Alastomuus

Menin alastonkuvaukseen ja pohdin, miksi alastomuus hävettää – tai panettaa.

Jack Sparrow
TOIMITTAJA

Jack Sparrow

Tapasin Jack Sparrow -imitaattorin. 

Töissä hautaustoimistossa
TOIMITTAJA

Hautaustoimisto

Menin työharjoitteluun hautaustoimistoon. 

IMG_5540.jpg
TOIMITTAJA

Lapsettomuus

Lähdin lapsettomuusklinikalle hedelmälisyystestiin. Miten yli 30-vuotiaat tekevät lapsia?

Kuopion kaupunginjohtajatar
TOIMITTAJA

Kaupunginjohtajatar

Hain Kuopion kaupunginjohtajaksi. Millaista on johtaa kaupunkia?

Nollasta hiihtäjäksi
TOIMITTAJA

Hiihtäjä

Opettelin hiihtämään ja lähdin hiihtomaratonille. Juttusarja hiihtämisestä.

AJATUS SUOMEN TULEVAISUUDESTA.

"Juuri tuota pojat tarvitsevat: että joku vastuullinen aikuinen tulee ja kehuu heidän tekemistään. Näin sen pitäisi olla, eikä niin, että kohta kytät  kurvaisivat pihaan, kärräisivät kundit maijallansa putkaan ja rapsauttaisivat päälle isomman rangaistuksen kuin toisia satuttaneille rikollisille – tämä kun on ollut näiden poikien todellisuutta, poliisit ja putkat ja se kaikki muu siihen kovin helposti päälle tuleva. Tämä vain siksi, että näillä kundeilla nyt vaan on tarve toteuttaa itseään tällä tavoin..."

bottom of page