top of page
Search
  • Writer's pictureMaija Ilmoniemi

Kansainvälinen live-monikameratuotanto ja virtuaalitapahtuma

Rakastan suoria lähetyksiä ja töitä, jotka eivät päästä helpolla. Sitä tarjosi tämä keikka: live-monikameratuotanto ja kolme studiota, joista yksi Lontoossa, yksi Amsterdamissa sekä päästudio Helsingissä, josta juonsin ison pörssiyhtiön englanninkielistä virtuaalitapahtumaa. Päivän mittiasessa tapahtumassa oli iso joukko kansainvälisiä puhujia ja yleisöä oli ympäri Eurooppaa sekä moderaattori Lontoossa. Tuotanto oli tv-tason tuotanto.


Tapahtuman aiheena olivat kirjat ja lukemisen tulevaisuus. Näille vihreille seinille heijastettiin upeat, päivän aikana vaihtuvat lavasteet ja puhujien screenit.


Upeinta tällaisissa kokonaisuuksissa on tehdä töitä huippuammattilaisten kanssa. Ohjaaja pistää käskyt korvanappiin, kuvaajat tietävät just mitä kameraa liikuttaa, tuottajat varmistavat, että kaikki toimii, catering kantaa ruoat eteen ja maskeeraaja laittaa naisen hehkumaan. Tällöin voin itse keskittyä täysin omaan tekimiseen ja valjastaa parhaimman ammattitaitoni asiakkaan käyttöön ja yleisön eteen.


Olen kiitollinen siitä, että työssäni saan tehdä hyvin monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja perehtyä erilaisiin asiakokonaisuuksiin. Se pitää myös minun mieleni virkeänä.


Ehdoton vahvuuteni on natiivitason englannin kieli, jolla pystyn juontamaan haastaviakin kokonaisuuksia sekä kokemus suorista lähetyksistä niin radion, tv:n kuin virtuaalitapahtumien puolella.

Maija Ilmoniemi (VTM) on tapahtuma- ja radiojuontaja sekä toimittaja, kirjailija ja bloggari. Hän on viihdyttäjä, jonka mukana kulkevat ilo, innostus ja inspiraatio. Juontajana Maija mukautuu erilaisiin tilanteisiin ja tilaisuuksiin joustavasti sekä yhdistää sulavasti asian ja viihdyttämisen. Toimittajan työ ja koulutus valtiotietieilijänä takaavat, että Maijan kyky omaksua monimutkaisiakin aihealueita on ensiluokkainen. Hän sisäistää uutta nopeassa temmossa ja pystyy asettumaan erilaisiin kokonaisuuksiin luontevasti ja sekä kiteyttämään niistä yleisölle ymmärrettävää ja innostavaa ajateltavaa. Yrittäjänä ja entisenä työnantajana Maija tuntee bisneksen logiikan ja puhuu sen kieltä. USA:ssa asutut vuodet takaavat hänelle natiivitason englanninkielen, ja hän työskentelee sillä sujuvasti. Hän osallistuu tarvittaessa tilaisuuden rakentamiseen myös strategisesti ja voi niin itsenäisesti kuin yhdessä asiakkaan osallistua tapahtumien ja juontojen käsikirjoittamiseen.

Puhujana Maija jättää unohtumattoman muistijäljen: Hänen kupliva energiansa on ainutlaatuista, eikä hän jätä ketään yleisössä kylmäksi. Hän nauttii asioiden tekemisestä totutusta poiketen ja etsii juontajana jatkuvasti uusia tapoja ihmisten koskettamiseen sekä liikuttamiseen oivaltavalla tavalla. Maija varmistaa kaikin mahdollisin tavoin, että aika, joka hänen kanssaan vietetään pysyy yleisön mielessä pitkään tapahtumien jälkeen – valo, jonka hän tuo mukanaan on Maijan laadun merkki ja sen tae.


”Ilman sinua minun loistoni sammuisi” -Maija Ilmoniemi

bottom of page